Voordelige financieringen voor ondernemers en vastgoedbeleggers

Voordelige financieringen voor ondernemers en vastgoedbeleggers

Direct contact

Overnamefinancieringen

De (strategische) overname van een bedrijf gaat vaak gepaard met grote investeringen, en helemaal voor startende ondernemers. Het financieren van een overname is daarom altijd een maatwerkoplossing. Dat kan in de vorm van een financiering bij een bank. Echter door nieuwe wetgeving worden de banken steeds voorzichtiger. Daardoor zijn de laatste jaren nieuwe, modernere vormen van financieringsvormen ontstaan, zoals financieringen middels:

  • Crowdfunding, waarbij meerdere particulieren met ieder een klein beetje investeren een groot bedrag bij elkaar brengen en financieren, om daarmee een hoger rendement te bereiken dan op een spaarrekening, en door bij veel startende bedrijven te investeren toch een beetje de risico's te kunnen spreiden
  • Financiering door verkoper, bijvoorbeeld met een earn-out regeling, waarbij met toekomstige winsten de onderneming geleidijk wordt overgenomen
  • Financieren met particuliere investeerders en/of investeringsmaatschappijen
  • Overheidsfinancieringen
  • MKB-kredieten met borgstellingen van instellingen zoals Garantie Ondernemingsfinanciering (GO), Borgstelling MKB Kredieten (BMKB), RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Combinatie van financieringen

Een overname kan gefinancierd worden met een combinatie van kredietfaciliteiten, waarbij een financiering via de bank de basis is en aangevuld wordt met één of meerdere alternatieve mogelijkheden. Dit 'gestapeld financieren' is de nieuwe vorm van financieren.

Het voordeel van het combineren van financieringen:

  • Hogere financiering mogelijk
  • Iedere financier loopt een beetje risico i.p.v. 1 financier voor alle risico's
  • Met investeerders wordt er vaak ook kennis binnen gehaald

Vanuit Advies Zakelijk begeleiden wij overnames en de financiering van overnames. Wij zoeken altijd de perfecte financieringsmix. Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Mijn contactgegevens

Deze site is beschermd door reCAPTCHA. De Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn hierbij van toepassing.

Waarom ondernemers kiezen voor AdviesZakelijk


Lage kosten

Meer dan 95% slagingskans, na intake

Een persoonlijke adviseur

100% onafhankelijk

Beste voorwaarden

Toegang tot bijna alle financiers