Debiteuren financieringen door middel van Factoring

Debiteuren financieringen door middel van Factoring

Direct contact

Debiteuren financiering

De grootste uitdaging voor elke ondernemer is het zorgen voor een goede cashflow. Het is van belang om je inkoop en verkoop in balans te houden zodat je in staat bent om je rekeningen te betalen. Daarbij is het essentieel dat jouw debiteuren je tijdig betalen. Van belang is bijvoorbeeld om een goed ritme aan te brengen in het totale facturatieproces en dat je nadenkt over je betalingsvoorwaarden. Of jij jouw debiteurenadministratie moet uitbesteden of zelf moet doen, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo hangt het onder andere af van de hoeveelheid debiteuren die je hebt en de omvang van je bedrijf.

Een professioneel debiteurenbeleid

Advies Zakelijk helpt jou bij het opzetten van een goed debiteurenbeleid en we adviseren je over de uitvoering hiervan. Naast het zelf blijven uitvoeren van het versturen en innen van je facturen, is het een mogelijkheid om te kiezen voor factoring. Dan besteed je het factureren en incasseren helemaal uit. Advies Zakelijk werkt samen met factoringbedrijven, wij kunnen je helpen bij het maken van de passende keuze.

Factoring

Wil je zeker weten dat jouw facturen op tijd worden betaald en wil je zo min mogelijk administratieve rompslomp? Dan kan factoring een oplossing bieden. Het levert je substantiƫle tijdsbesparing op waardoor je meer tijd kunt besteden aan je eigen onderneming.

Factoring is een financieringsvorm, waarbij de debiteuren als onderpand worden gegeven. Deze vorm van financiering is interessant voor kapitaalintensieve bedrijven, waarbij veel wordt gefactureerd, en de werkkapitaal sterk afhankelijk is van de betalingsgedrag van de klanten.

De kenmerken van factoring zijn:

  • Hoogte van de financiering is variabel: afhankelijk van de debiteurenstand en kwaliteit debiteur
  • Werkkapitaal minder afhankelijk van betalingsgedrag van de klanten
  • Factormaatschappij doet vaak ook het debiteurenbeheer
  • Ondernemer bespaart veel tijd en kosten voor debiteurenbeheer
  • Verhouding ondernemer-klant komt niet onder spanning bij late betaling
  • Goedkope vorm van financieren

Mijn contactgegevens

Deze site is beschermd door reCAPTCHA. De Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn hierbij van toepassing.

Waarom ondernemers kiezen voor AdviesZakelijk


Lage kosten

Meer dan 95% slagingskans, na intake

Een persoonlijke adviseur

100% onafhankelijk

Beste voorwaarden

Toegang tot bijna alle financiers